Καρδίτσα - Karditsa
     Επιλέξτε τον προορισμό σας:

Αξιοθέατα στην περιοχή της Καρδίτσας
 
www.karditsa.org ... Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

 

Στην Καρδίτσα γίνονται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και με τη στήριξη του Δήμου Καρδίτσας και την Ν.Α. Καρδίτσας, δυο σημαντικά Φεστιβάλ πανελλήνιας εμβέλειας. Τα Καραϊσκάκεια, αφιερωμένα στον Γ. Καραϊσκάκη, περιλαμβάνουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις, στους περισσότερους δήμους του νομού. Συμμετέχουν συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το διαγωνιστικό Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων γίνεται την Άνοιξη.


O Δήμος Καρδίτσας διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του έτους. Συμμετέχει με το νομικά του πρόσωπα στον εορτασμό της Αποκριάς, διοργανώνει τον πανελλαδικό Διαγωνισμό Παιδικού Τραγουδιού, το αφιέρωμα Η Πόλη Στα Παιδιά, την έκθεση βιβλίου κάθε Ιούνιο, περιοδικές εκθέσεις στην Δημοτική Πινακοθήκη, συναντήσεις παραδοσιακών χορευτικών, συναυλίες όλο το χρόνο και Θεατρικές παραστάσεις το καλοκαίρι. Oι σύλλογοι της Καρδίτσας συμμετέχουν ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα.


Η Λαϊκή βιβλιοθήκη, ο Εικαστικός Όμιλος, ο "Αρίων" οι λαογραφικοί σύλλογοι "Καραγκούνα", "Απόλλων", "Μενελαΐς", "ΠΑΛΛΑΣ" κ.ά. έχουν αναπτύξει εκδηλώσεις για το βιβλίο, τη μουσική, την παράδοση στο χορό και το τραγούδι καθώς και κάθε τι που έχει σχέση με τον πολιτισμό. Στον τομέα της παράδοσης, πιο συστηματικές είναι οι εκδηλώσεις: "Παγκόσμια Συνάντηση Παιδιών" (Καραγκούνα), το φεστιβάλ "Μενελαίδια" (Μενελαΐς) και οι "Μέρες Παράδοσης" (Απόλλων). Τέλος, ση-μαντική και πρωτότυπη εκδήλωση είναι το Φεστιβάλ Χορωδιών που οργανώνεται από ορισμένους μουσικούς συλλόγους και γίνεται κάθε Oκτώβριο.


Στον τομέα του θεάτρου, λειτουργούν η Θεατρική Σκηνή (κάνει το χειμώνα καθημερινές παραστάσεις) και το Περιφερειακό θέατρο. Tο Θεατρικό Εργαστήρι, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του δήμου Kαρδίτσας, εκτός από μαθήματα θεατρικής αγωγής ανεβάζει περιστασιακές παραστάσεις. Θεατρικές παραστάσεις ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο θέατρο της Μητρόπολης, από θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.


Η περιοχή της λίμνης Ν. Πλαστήρα συγκεντρώνει τα βλέμματα κατά τους θερινούς μήνες με το Φεστιβάλ της. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες σε ένα ειδυλλιακό τοπίο και υπό το φως του φεγγαριού και των αστεριών χαρίζουν μοναδικές στιγμές στους λάτρεις της μουσικής. Στον Μεσενικόλα η γιορτή κρασιού δίνει την ευκαιρία στους ντόπιους και στους επισκέπτες να γιορτάσουν την νέα σοδιά με χορό τραγούδι και άφθονο κρασί. Ενδιαφέρον έχει και ο διαγωνισμός διηγήματος Α. Σαμαράκη που οργανώνεται από το πολιτιστικό κέντρο "Α. Σαμαράκης" στο Μορφοβούνι. Κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου έχουμε έναν οργασμό από εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων και φορέων, πανηγυριών και ανταμωμάτων καθώς και θρησκευτικών πανηγυριών. Μοναδικό είναι το πανηγύρι στην Ι.Μ. Σπηλιάς τον Δεκαπενταύγουστο. Στον κάμπο έχουμε τα Λαϊκά Δρώμενα στον Παλαμά, με χαρακτηριστικά τα Ρουγκατσάρια ή Ρουγκάτσια, έθιμα του Δωδεκαημέρου, τα Λαζαριάτικα τραγούδια την Πέμπτη πριν του Λαζάρου, τα Χελιδονίσματα την 1η του Μάρτη και τα Τιτάνια με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Με ξεχωριστό τρόπο γιορτάζονται οι Απόκριες στο Δήμο Σοφάδων με κυνήγι Θησαυρού και παρέλαση αρμάτων. Εντυπωσιακός και ο Καραγκούνικος Γάμος την περίοδο της Αποκριάς στον Δήμο Παλαμά. Σύνολο Επισκεπτών
955121

Εκπαίδευση, Ενημέρωση, Κατασκευή Ιστοσελίδων, Φιλοξενία Ιστοσελίδων, Web Hosting, Διαφήμησης, Προγράμματα, Σύνδεση στο Δίκτυο, Interactive, Communications, Web Design,Internet Applications, Programming, Development, Software, Wireless,Technology, web space, web site hosting, Εφημερίδες της Ελλάδος, Καθημερινή Εφημερίδα της Καρδίτσας,Κόμβος Καρδίτσας, Λίμνη Πλαστήρα,Karditsa-net,mykarditsa,Νομαρχία Καρδίτσας,Νομαρχία,Νομάρχης,Ελλάδα, Καρδίτσα, Δήμος, Λίμνη, Πλαστήρας, Παυσίλυπο, Αγορά, Greece, Karditsa, Municipality, Lake, Plastiras, Pausilipo,ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, KARDITSA, VISIT, VIEWS, PLACES TO VISIT, VILLAGES, ROUTES, ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, MAPS, ΧΑΡΤΕΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, TOURISM,KARDITSA,greek travel guide,greek tourist guide,travelling in Greece, greek hotels,greek islands,holidays in Greece, greek travel portal,greek tourist portal, greek accomodation, vacations in Greece, greek destinations, Griechenland, mykonos, santorini, athens, pictures, images, fotos, swimming pool, beach,ΚΑΡΔΙΤΣΑ,διακοπές, ξενοδοχεία, δωμάτια, νοικιαζόμενα, διαμερίσματα, studios, νησιά

Copyright © 2004-2010 Karditsa.org