Καρδίτσα - Karditsa
     Επιλέξτε τον προορισμό σας:

H κήρυξη και διάδοση του Χριστιανισμού στην περιοχή μας
 
www.karditsa.org ... Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά

H κήρυξη και διάδοση του Χριστιανισμού στην περιοχή μας

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε πότε ακριβώς και ποιοι κήρυξαν και διέδωσαν τη θρησκεία του Εσταυρωμένου στην ιδιαίτερη περιοχή μας. Από τις λίγες πηγές που υπάρχουν (σε πολλά σημεία ασαφείς και αβέβαιες) τα παρακάτω τρία πρόσωπα φαίνεται πως κήρυξαν εδώ το χριστιανισμό.

  1. Πιθανό είναι ο Απόστολος Παύλος, το 50 μ.Χ. , όταν από τη Βέροια κατέβαινε στην Αθήνα να πέρασε και από τη Θεσσαλία και να κήρυξε και στη δική μας περιοχή.

  2. Σε κάποια πηγή αναφέρεται ότι ο Απόστολός Ανδρέας πέρασε από τα μέρη της Θεσσαλίας και κήρυξε το λόγο του Χριστού. Δεν μπορούμε ωστόσο να είμαστε βέβαιοι αν πέρασε και από τον ιδιαίτερο τόπο μας.

  3. Το βέβαιο είναι, κατά την εκκλησιαστική παράδοση, ότι πέρασε από την περιοχή μας και κήρυξε το Χριστό ο Ηρωδίωνας, συγγενής του Αποστόλου Παύλου, που ονομάζεται και <<Ισαπόστολος>>. Στις διάφορες εκκλησιαστικές πηγές τον συναντάμε και με τα ονόματα: Ηρωδιανός , Ρόδων , Ροδίων. Ο Ηρωδίωνας όπως είναι γενικά αποδεκτό κήρυξε στη Λάρισα, στη Δημητριάδα, στα Τρίκαλα, στη δική μας εδώ πόλη της Μητρόπολης, στην αρχαία πόλη όπου σήμερα είναι το Φανάρι, και σε άλλες προφανώς αρχαίες πόλεις της περιοχής μας. Γενικά , η προσφορά του Ηρωδίωνα στη διάδοση του Χριστιανισμού υπήρξε πράγματι μεγάλη, γι' αυτό και δίκαια χαρακτηρίζεται ως εκκλησιαστικός <<Θεσσαλάρχης>>.

Φαίνεται ότι και άλλα άγνωστα μέχρι σήμερα πρόσωπα κήρυξαν τη θρησκεία του Χριστού στον ιδιαίτερο τόπο μας, από το δεύτερο μισό του 1ου μ.Χ. αιώνα και τους επόμενους δύο (2ο - 3ο), που ήταν δύσκολοι στη διάδοση και στερέωση του Χριστιανισμού. Δεν διασώθηκαν όμως τα ονόματά τους ούτε στην εκκλησιαστική μας παράδοση ούτε σε γραπτές πηγές της ιστορίας μας.

 

Το κείμενο είναι από το βιβλίο "Εγχειρίδιο Τοπικής Ιστορίας" των συγγραφέων  Γριβέλλα , Καραφύλλη , Μαγόπουλου Σύνολο Επισκεπτών
962286

Εκπαίδευση, Ενημέρωση, Κατασκευή Ιστοσελίδων, Φιλοξενία Ιστοσελίδων, Web Hosting, Διαφήμησης, Προγράμματα, Σύνδεση στο Δίκτυο, Interactive, Communications, Web Design,Internet Applications, Programming, Development, Software, Wireless,Technology, web space, web site hosting, Εφημερίδες της Ελλάδος, Καθημερινή Εφημερίδα της Καρδίτσας,Κόμβος Καρδίτσας, Λίμνη Πλαστήρα,Karditsa-net,mykarditsa,Νομαρχία Καρδίτσας,Νομαρχία,Νομάρχης,Ελλάδα, Καρδίτσα, Δήμος, Λίμνη, Πλαστήρας, Παυσίλυπο, Αγορά, Greece, Karditsa, Municipality, Lake, Plastiras, Pausilipo,ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, KARDITSA, VISIT, VIEWS, PLACES TO VISIT, VILLAGES, ROUTES, ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, MAPS, ΧΑΡΤΕΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, TOURISM,KARDITSA,greek travel guide,greek tourist guide,travelling in Greece, greek hotels,greek islands,holidays in Greece, greek travel portal,greek tourist portal, greek accomodation, vacations in Greece, greek destinations, Griechenland, mykonos, santorini, athens, pictures, images, fotos, swimming pool, beach,ΚΑΡΔΙΤΣΑ,διακοπές, ξενοδοχεία, δωμάτια, νοικιαζόμενα, διαμερίσματα, studios, νησιά

Copyright © 2004-2010 Karditsa.org